Žiniasklaida skelbė, kad Tabako direktyvos priėmimas iš tiesų strigo dėl tabako pramonės lobistų daromo spaudimo europarlamentarams. Štai, pavyzdžiui, „Philip Morris International” lobistinei veiklai pasamdė 160 asmenų Briuselyje, kurių veikla buvo nutaikyta į ES įstatymų leidėjus.

Antradienį EP nariai diskutuos ir pagaliau balsuos dėl griežtesnių tabako gamybos ir platinimo taisyklių - siūlydami uždrausti plonas cigaretes; tuos gaminius, kurių skonis akivaizdžiai pakeistas išvengti tabako skonio; pakelius, kuriuose yra mažiau nei 20 cigarečių. Jie taip pat siūlo ne mažiau kaip 75 proc. pakelio skirti įspėjamajai informacijai dėl žalos sveikatai, o elektronines cigaretes prilyginti vaistams.

Tarp aktualių Lietuvai klausimų – skalūnų dujos. EP nariai balsuos dėl atnaujintų įvairių projektų poveikio aplinkai vertinimo taisyklių, kuriose numatoma įtraukti ir skalūnų dujų žvalgymą ir gavybą. Dėl šių atnaujinimų europarlamentarai balsuos trečiadienį, spalio 9 dieną.

Taip pat EP nariai balsuos dėl atnaujintų taisyklių, kurios pagreitintų specialistų (gydytojų, slaugytojų, architektų ir pan.) kvalifikacijos pripažinimą, šiems nusprendus dirbti kitoje ES valstybėje. Įdiegiamas virtualus Europos profesinis pažymėjimas.

Tarp kitų įdomių temų - Europos sienų stebėjimo sistema "Eurosur". EP balsuos dėl ES valstybių pasienio tarnybų ir ES išorės sienos apsaugos agentūros FRONTEX bendradarbiavimo sistemos, kuri padėtų užkirsti kelią nelegaliai migracijai ir kovoti su tarptautiniais nusikaltimais. 

Trečiadienį europarlamentarai taip pat skirs dėmesį ksenofobiniams ir homofobiniams išpuoliams Rusijoje ir situacijos joje aptarimui.

Praėjus metams nuo EP rezoliucijos, kuria buvo rekomenduojama atnaujinti ES valstybėse tyrimus dėl CŽV kalėjimų, EP nariai šios sesijos metu taip pat tikisi sulaukti atsakymų iš ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos ir Europos Komisijos, kas buvo padaryta reaguojant į minėtas rekomendacijas. 

Taip pat vyks diskusija su ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos ir Europos Komisijos atstovais dėl ES paramos Sirijos pabėgėliams.

EP nariai su ES vidaus reikalu komisare C.Malmstrom aptars, ar vis labiau aiškėjantys galimi JAV Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) vykdyto sekimo faktai neturėtų lemti, kad būtų sustabdytas ES bendradarbiavimas su JAV terorizmo finansavimo sekimo programa. Tiesa, balsavimas dėl šios rezoliucijos vyks kitos plenarinės sesijos metu.

Ketvirtadienį, spalio 9 dieną, europarlamentarai taip pat balsuos, ar pritarti Komisijos pasiūlytoms pilotų skrydžių ir poilsių valandų modifikacijoms. Pilotų asociacijos ir dalis EP narių mano, kad pakeitimai ne ambicingi, todėl gali paveikti aviacijos saugumą. Rugsėjo 30 d. EP Transporto komitetas nepritarė Komisijos pasiūlymui.