Pagal jo sukurtą ateities scenarijų XXI a. Europoje didesnių karų nenumatoma. Tačiau dėl globalinio atšilimo jūros lygis, lyginant su 2000 m., pakils 100 metrų. Dėl šios priežasties daug valstybių neteks didžiosios teritorijos dalies, susiformuos naujos jūros ir salos.

Nyderlandai atsidurs po vandeniu, todėl nusipirks žemių iš Švedijos, jau dabar vandens apsuptos Danijos laukia toks pats likimas – panirusi po vandeniu, žemių ji įsigys iš Vokietijos, o štai Belgija taps Prancūzijos dalimi.

Žemėlapyje matomi pokyčiai vienas Europos valstybes nudžiugintų, o kitas – priverstų susitaikyti su netektimis. Lietuvos laikinoji sostinė Kaunas atsidurtų po vandenius, užtat mūsų šalyje iškiltų nauja sala – Šiauliai, kurie, tikėtina, taptų traukos centru. Tiesa, Rusija taip pat netektų savo istorinės sostinės - Sankt Peterburgo.

Globalinis atšilimas itin nedėkingas būtų kaimynams estams – tokios valstybės apskritai nebeliktų žemėje. O štai Europos viduryje įsikūrę vengrai pagaliau gautų išsvajotą priėjimą prie vandens, tiesa, dalies užlietų teritorijų sąskaita.
Europa 2100 metais

Didesnę šio žemėlapio versiją galite pažiūrėti, paspaudę šią nuorodą.