Kadangi Europos Parlamento nariai užima pozicij1 pusei dešimtmečio, tiek ES, tiek Lietuvos piliečiams tenka sunki našta išrinkti geriausius žmonės eiti į politinę areną.

Ateinantys rinkimai puikiai atspindės, kiek stipri pilietinė visuomenė vyrauja Lietuvoje. Vienas iš demokratijos instrumentų parodyti tautos valią yra balsavimas ir dėl šios priežasties verta domėtis EP veikla, rinkti informaciją apie potencialius kandidatus bei aktyviai diskutuoti kokie interesai turi būti atstovaujami Europos mastu.

Yra galvojančių, jog jų balsai nieko nepakeis, kad jie yra statistiškai nereikšmingi. Toks mąstymas yra užkrečiantis, o jo pasekmė - žemas rinkėjų aktyvumas.

Vienas balsas negali pakeisti nieko, tačiau niekados nebūna vieno balso atskirai: yra daug žmonių, kurie mąsto taip pat, ar turi panašų politinį suvokimą. Netekus vieno žmogaus balso, ta visuomenės dalis netenka galimybės reikštis EP.

Įsisavinus faktą, kad rinkimai turi galimybę padėti kiekvienam iš balsuojančių viską padaro paprasčiau: balsuojama, nes rūpinamasi savo, šeimos, bendruomenės ateitimi.

Taip pat nebėra jokio pagrindo keikti EP, jei nebuvo mestas balsas. Argumentuotai atstovaujant specifinius žmones ir jų pažiūras galima siekti kaitos į gerą, o žmogus apatiškai kritikuojantis procesus, kuriuose nedalyvavo neturi jokio pagrindo teigti, ko reikia tėvynei ir ES.

Pabaigai lieka pasakyti, kad ateinantys rinkimai nėra vien tik apie Lietuvos interesų propagavimą. Taip, tai svarbus aspektas, tačiau reikia turėti omenyje ir visos ES gerbūvį. Išmokti turėti šiokio tokio lankstumo ir gebėjimo daryti kompromisus pravartu, nes Lietuva yra ES dalis.