„Blogai, kad neturime patvirtinto 2011 metų biudžeto, tačiau mes laikysimės proceso teisės normų“, - vėlai vakare po derybų su valstybėmis narėmis spaudos konferencijoje sakė ES Parlamento vadovas Jerzy Buzek.

2011 metų biudžeto derybos žlugo parlamentui pareikalavus pradėti diskusijas dėl ES finansavimo ateityje ir proceso parlamentinės priežiūros. Tuo tarpu jaunesnieji ministrai iš Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų atkakliai tvirtino, kad vienintelis diskutuotinas dalykas yra 2011 metų biudžetas ir atsisakė aptarti ginčytinus klausimus dėl ilgalaikio biudžeto perspektyvų, kaip antai, įvesti papildomus mokesčius arba suteikti biudžetui „lankstumo“ galimybę, jei atsirastų papildomų išlaidų poreikis.

Paskelbus 95 mlrd. biudžeto sumažinimą, Didžioji Britanija iš anksto pareikalavo visiškai įšaldyti biudžetą jį padidinti ne daugiau 2,9 procento.

Biudžeto komiteto pirmininkas, Prancūzijos centro dešiniųjų europarlamentaras Alainas Lamassoure užsipuolė nacionalinius įgaliotinius, neturėjusius įgaliojimų derėtis dėl nieko kito, išskyrus kitų metų biudžetą. Taip pat jis pareiškė, kad jei jie nebuvo pasiruošę aptarti EP narių įgaliojimų, jis "šiuo klausimu kreipsis į Europos Vadovų Tarybą".

„Biudžetas bus paremtas 2010 metų skaičiais. Nereikia dramatizuoti, pasaulis neapsivers“, - savo tinklalapyje parašė vienas diplomatas.