Ankščiau MyEP jau publikavo tokio pobūdžio žemėlapių:

Šį kartą skaitytojų dėmesiui atitenka žemėlapis, kuriame galima išvysti, ką patys lietuviai galvoja apie kitas Europos šalis. Nieko turbūt nenustebins, kad Rusija yra vaizduojama kaip „amžina grėsmė“, ir tai lemia ne tik istorinis kontekstas. Remiantis pastarųjų mėnesių įvykiais Ukrainoje, netyla kalbos apie tai, kad Baltijos valstybėms taip pat išlieka didelė šios kaimyninės šalies grėsmė. Nekeista ir tai, kad Ukraina vaizduojama kaip „Rusijos įkaitė“. Lietuvos pašonėje įsikūrusi Rusijai priklausanti teritorija – Kaliningrado sritis vadinama „rakštis subinėje“.

O štai kaimynus baltarusius, kurie atvyksta į Lietuvą ir šluote šluoja mūsų prekybos centrus lietuviai mato kaip „lyg būtų nematę Akropolio“. Turbūt ne vienas kaimynus latvius esame vadinę „braliukais“, ką ir galima pamatyti žemėlapyje.

Lietuvos emigrantų pamėgtos Anglija ir Airija vaizduojamos kaip „Antra Lietuva“ ir „Trečia Lietuva“, o Norvegija, kurioje yra itin aukšti atlyginimai - „Emigrantų svajonė“.

Islandija, kuri atitolusi tiek geografine, tiek politine prasme, lietuviams asocijuojasi su šalimi, kuri pirmoji pripažino Lietuvos Nepriklausomybę.

Daugiau asociacijų apie Europos šalis lietuvių akimis:

Švedija - aplinkosauga
Suomija - Nokia ir sauna
Danija - kiaulių fermos
Olandija - viskas legalu
Belgija - ramūs
Vokietija - geros mašinos
Prancūzija - varliaėdžiai snobai
Ispanija - visur vėluojantys tinginiai
Portugalija - Vilnius
Šveicarija - bankai
Čekija - alus
Austrija - slidinėjimas
Slovakija - Tatrai
Italija - manekenių svajonė
Graikija - geriau gyvenantys veltėdžiai
Turkija - pigios atostogos prie Viduržemio
Lenkija - piguva
Estija - lėti, bet visada priešakyje
Europa lietuvių akimis

Ar sutinkate su žemėlapyje pavaizduotais stereotipais, ar matote šias Europos šalis kitaip?