„Stipresnė Europa reiškia, kad kiekvienas privalo atlikti savo pareigą ir daugiau neprašyti pinigų iš kitų – tai neteisingas kelias stipriai Europai bei netinkamas paskatinimas“, - teigė W. Schaeuble interviu JAV televizijos kanalui.

„Jei kanclerė Angela Merkel bus perrinkta, esu įsitikinęs, jog ir toliau dirbsime, kad Europa stiprėtų – tai esminė mūsų pozicija. Mes nenorime „vokiškos Europos“, bet norime stiprios Europos, o tai reiškia, kad kiekviena Europos Sąjungos (ES) narė, įskaitant ir Vokietiją, turi didinti savo konkurencingumą“, - pridūrė jis.

Kaip rašo www.neurope.eu, W. Schaeuble negailėjo pagyrų pastariesiems ekonominiams rodikliams, demonstruojantiems euro zonos atsigavimą bei pažymėjo, kad finansinė situacija euro zonoje grįžta prie įprastinės tvarkos.

„Problemos dar neišspręstos, tačiau situacija daug geresnė nei buvo prieš kelis metus“, - teigė Vokietijos finansų ministras. „Jei pažvelgsite į valstybinių įsiskolinimų rodiklius, pamatysite, kad jie stabilūs. Euro zonos rinkose apskritai stebimas užtikrintas stabilumas. Ekonominė situacija euro zonoje gerėja, o deficito vidurkis sumažėjo perpus visose euro zonos valstybėse narėse per pastaruosius trejus metus“, - pridūrė jis.

Pastaruoju metu Vokietijoje atliktos apklausos rodo, kad Krikščionių demokratų partija (CDU-CSU) pirmauja prieš Socialistų partiją (SPD) 15 proc. „TNS Emnid“ atliktos apklausos duomenimis, CDU-CSU turėtų gauti 40 proc. rinkėjų balsų, o SPD užimtų antrąją vietą bei surinktų 25 proc.