Salėje, kur vyko diskusija, susirinko apie 150 asmenų. R. Harms išreiškė paramą Kijevo revoliucijai (nuo XX a. devintojo dešimtmečio pabaigos ji reguliariai lankosi Ukrainoje). Ji nepritarė minčiai, kad Euromaidanas – tai nacionalistinis ir fašistinis judėjimas, o Vokietijos kairiuosius atstovaujančių politikų požiūrį R. Harms linkusi vertinti kaip koordinačių sistemos poslinkį, rašo „Der Tagesspiegel“.

J. Fischeris vertindamas Ukrainos konfliktą iš esmės laikėsi tos pačios nuomonės kaip ir R. Harms. Kai kurių politikų antivakarietišką poziciją jis pavadino šokiruojančia. Anot J. Fischerio, daugelis mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra šaunus vien dėl to, kad jam puikiai sekasi erzinti amerikiečius. Taip pat J. Fischeris paragino europiečius vykdyti ryžtingesnę politiką. Jo įsitikinimu, Europa negali ir neprivalo taikstytis su Rusijos mėginimais užsitikrinti išskirtines pozicijas Europoje.

Visi trys diskusijos dalyviai palaikė Lenkijos ministro pirmininko Donaldo Tusko iškeltą Europos energetikos sąjungos idėją. A. Krzeminskis priminė Europos anglies ir plieno bendrijos susikūrimo istoriją bei patikino, kad bet kokios panašios struktūros sukūrimas reikštų, kad Europa grįžta prie savo ištakų.