„Vadovai bėgioja aplinkui šokiruoti, bandydami sugalvoti, ką pasakyti užsienio investuotojams“, - Vengrijos dienraščiui „HVG“ sakė neįvardintas šaltinis iš vienos nedidelės telekomunikacijų įmonės. Jų požiūris atspindi visų apmokestintų sričių verslininkų nuomonę.

Siekiant subalansuoti Vengrijos biudžetą, spalio pradžioje nuspręsta trejiems metams iki 2012 m. pabaigos padidinti mokesčių naštą šiems trims pelningiausiems sektoriams.

Su šiomis sritimis susijusios kompanijos jau sureagavo į naujuosius mokesčius, teigdamos, jog ketina sustabdyti planuojamas investicijas.
Trijų sektorių atstovai mano, kad papildomi mokesčiai pažeidžia ES taisykles ir ketina kreiptis pagalbos į Briuselį. Pavyzdžiui, pagal ES taisykles telekomunikacijų sektoriuje, valstybė be įprastų mokesčių įvesti specialias rinkliavas gali tik tada, kai įplaukos iš jų vėl investuojamos į šią pramonę.

Be to, kaip mano ir pats Vengrijos parlamentas, naujuosius mokesčius vis vien teks padengti vartotojams, kaip paprastai būna tokiais atvejais.