Nors V Blinkevičiūtė teigė, kad galima sveikinti deklaruojamą dabartinės valdžios prioritetą šeimai, tačiau, jos manymu, konservatorių šeimai palanki politika pasireiškia tik vadinamąja Šeimos koncepcija ir Nacionaliniu susitarimu, nedarant jokių esminių sprendimų. V. Blinkevičiūtė tvirtino, kad dabartinės koalicijos priimti sprendimai tik pablogino esamą padėtį, nes buvo sutrumpintos motinystės ir tėvystės atostogos, daliai šeimų nebemokami vaiko pinigai bei panaikintas nemokamas vaikų maitinimas.

Buvusi Socialinės apsaugos ir darbo ministrė taip pat teigė, kad Nacionalinis susitarimas diskriminacinis, nes šeimomis vadina tik susituokusias poras. Anot politikės, tokie susitarimai nepadės įgyvendinti „Strategijoje 2020“ keliamų tikslų, o tik neleis gauti paramą nesusituokusioms šeimoms: „Lietuva gyvena XXI a., kur netradicinių šeimų yra daug ir joms taip pat būtina suteikti valstybės paramą, ypač jei jos augina vaikus. Vieniši tėvai arba poros, neįteisinusios savo santykių yra gyvenimo realybė, su kuria mes kasdien susiduriame tiek Lietuvoje, tiek kitose ES šalyse“.

Paklausta, kokias alternatyvas mato bandomam priimti Nacionaliniam susitarimui, V. Blinkevičiūtė tvirtino, kad stabdyti emigraciją ir paskatinti gimdyti vaikus gali tik nuosekli politika ir realūs veiksmai, o ne pavyzdinius modelius kuriantys susitarimai: „Turi būti kreipiamas didesnis dėmesys šeimos ir darbo derinimui, kuriami lankstūs darbo grafikai bei sąlygos pamaitinti kūdikius. Mes turim padaryti taip, kad moterys ar vyrai, išėję tėvystės atostogų, dėl to vėliau negautų mažesnių pensijų bei atlyginimų, kad darbdavys jų nediskriminuotų dėl to, kad yra auginami vaikai. Čia aš matau vertybes, kuriose galėtų padėti pakeisti demografinę situaciją“ - dėstė savo poziciją EP narė.

„Strategija 2020“ - dešimties metų Europos Sąjungos vystymosi planas. Jame be kitų tikslų ES narės skatinamos užtikrinti lyčių lygybę, užtikrinti šeimai palankią aplinką, padėti ES piliečiams, ypač moterims, iškritusioms iš darbo rinkos, vėl į ją sugrįžti, skatinti mokymąsi visą gyvenimą.