"Jei mūsų kaimynai liberalizuos savo prekybos su ES sąlygas - Ukrainos rinka bus užtvindyta prekių, kurių kaina ir kokybė yra gana gera, - sakė V. Putinas. - Tai paskatins išstumti iš šalies rinkos Ukrainoje pagamintas prekes, todėl Muitų sąjungos šalys turės pagalvoti, kaip apsaugoti nuo šių prekių antplūdžio savo rinkas".

V. Putinas įspėjo kaimynines šalis, kad Kijevas rengiasi pasirašyti susitarimą su ES susitikime Vilniuje lapkričio mėnesį. Sandoris atvertų ES rinkas Ukrainos eksportuotojams.

V. Putinas pridūrė, kad Ukrainos delegacija kitą savaitę atvyks į Maskvą aptarti galimo Ukrainos sandorio su ES pasirašymo ir šio žingsnio pasekmių. Ukrainos premjeras Mykola Azarovas vyks į Maskvą derėtis su Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu pirmadienį, praneša AFP.

Praėjusį mėnesį V. Putinas atvyko į Ukrainą derėtis su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi ir stengėsi šį įtikinti nepasirašyti prekybos sutarties su ES. Derybos žlugo, o vėliau sugriežtėjo iš Ukrainos įvežamų prekių patikra Rusijos muitinėse, be to, uždrausta importuoti į šalį Ukrainos "Roshen" šokoladinius gaminius.