"Tarybai pirmininkaujanti Lietuva intensyviai siekia iškeltų tikslų kuriant patikimą, augančią ir atvirą Europą. Per pirmuosius pirmininkavimo mėnesius Taryboje patvirtinome 2014 metų biudžetą, sutarėme dėl taisomųjų 2013 m. biudžetų, pasiekėme politinį sutarimą dėl Bendrosios žemės ūkio politikos reformos, padarėme didelę pažangą ir tikimės rasti kompromisą dėl Sanglaudos politikos. Dabar itin svarbu, kad daugiamečio biudžeto programos būtų pradėtos laiku. Todėl tikimės, kad Europos Parlamentas lapkričio mėnesį pritars ES daugiamečiam biudžetui. Tai yra esminė pažado atkurti Europos žmonių pasitikėjimą, vykdyti įsipareigojimus, efektyviai kartu dirbant Europos piliečiams, dalis", - sakė viceministras V. Leškevičius.

Viceministras taip pat akcentavo Bankų sąjungos sukūrimo svarbą. Pastebėjo, kad jau įvykdyta viešųjų pirkimų reforma, leisianti supaprastinti jų procedūras.

Pasiektas politinis sutarimas dėl laisvosios prekybos sutarties su Kanada, tęsiasi derybos su Japonija, sėkmingai pradėtos derybos su JAV. Taip pat patvirtintas mandatas deryboms su Kinija dėl investicijų sutarties, teigiama Lietuvos pirmininkavimo ES pranešime spaudai.

Baigdamas Lietuvos pirmininkavimo vidurio rezultatų pristatymą viceministras pabrėžė, kad didelė darbo dalis dar laukia, todėl reikia visapusiškai išnaudoti likusį laiką ir siekti tolesnio glaudaus ES Tarybos ir Europos Parlamento bendradarbiavimo.