Didžiausios Europos Parlamento Europos liaudies partijos frakcijos Užsienio reikalų darbo grupės posėdyje kalbėjusio V. Landsbergio įsitikinimu, išvadose turi būti aiškiai pažymėta, kad „agresijos veiksmus įvykdė ne Rusijos karinės pajėgos tartum prieš Ukrainos karines pajėgas, bet Rusija prieš Ukrainą“. „Leidimas Rusijos Prezidentui buvo ne kažkodėl suteiktas, bet Rusijos Prezidentas pareikalavo iš Federacijos tarybos to „leidimo“ ir t. t. Bet čia tik detalės“, - aiškino politikas.

V. Landsbergis sudėliojo akcentus, „kas turėtų rastis Europos Parlamento galimoje Rezoliucijoje“:

„Pirmiausiai, reikalavimas Rusijai nustoti remti V. Janukovyčių, ieškomą protestuotojų Kijeve žudiką, kaip tariamai dar "legitimų" Ukrainos vadovą.

Antra, raginti JTO prisiimti atsakomybę už tarptautinę taiką pagal Generalinės Asamblėjos 1950 m. deklaraciją "Vieningi vardan taikos" tokiems atvejams, kai Saugumo Taryba yra paralyžiuota vetuojant vienai nuolatinių narių, kuri pati ir yra agresorė.

Trečia, raginti NATO imtis priemonių užtikrinant Ukrainos branduolinių jėgainių saugumą dabartinėje situacijoje, kai nuolat pažeidžiama Ukrainos suvereni oro erdvė. Bet kuri katastrofa, sukelta neatsakingo generolo ar piloto, būtų milžiniškas smūgis visiems, įskaitant ir valstybes NATO nares“.