"Ar mes priimame vaizdą, kad Europos žemes ir miestus okupuoja marsiečiai arba turistai be skiriamųjų ženklų? Ar pripažinsime bet kur užvaldytose vietovėse skubiai organizuojamus "putirendumus", vadindami juos teisėtais referendumais? Būgštaujama dėl domino efekto Krymas – Doneckas – Uždniestrė, bet juk tas domino lošiamas Kremliuje", - dėstė V. Landsbergis.

Dėl raginimų, kad Rusijos valdžia turėtų eiti į derybas su Ukrainos valdžia, europarlamentaras pastebėjo, kad Rusija iš tikrųjų veda derybas su visa Europa ir JAV, taip pat su Ukraina, tačiau tai derybos pirmiausia veiksmais, ginklais ir karine jėga. Anot jo, Rusijos lyderis net didžiuojasi tuo, kad kitiems plepant, jis veikia. "Rusija naudoja naujas karo ir okupacijos formas, – sakė europarlamentaras, – todėl turime atpažinti ir pripažinti, jog ir tai yra karas bei okupacija. Plūduriavimas primestoj terminologijoj esąs tik sutrikimo ir silpnybės ženklas".

"Esame klaidingame kely, kai diskutuojame apie padėtį Ukrainoje, Moldovoje. Atskiros rezoliucijos dėl jų neabejotinai reikalingos; baigiantis kadenciją Europos Parlamentas turi elgtis oriai ir garbingai iki galo. Tačiau iš tikrųjų reiktų diskutuoti dėl padėties Rusijoje. Ukraina, Moldova – tai tik geografija arba scena, kurios pagrindinis aktorius yra Rusija. Svarstytina plintantis kažkurios senos Rusijos teritorijų atsikariavimo, tad ekspansinis karas. O jis vyksta Europoje". Visi atskiri užpuolimai ir grasymai tada stotų į vietą turėdami bendrą vardiklį Maskvą, – teigė europarlamentaras iš Lietuvos.