„Akivaizdu, kad Socialistų demokratų grupė ruošiasi dar vienam bandymui priimti jiems svarbią rezoliuciją. Tai daro pasinaudodama 110-ąja Europos Parlamento reglamento taisykle, numatančia, kad „Komisijos, Tarybos ir Europos Tarybos nariai gali bet kuriuo metu paprašyti Parlamento Pirmininko leidimo padaryti pareiškimą, – teigia Seimo narė. – Tai vertinu kaip nesąžiningą bandymą užslėptu būdu sugražinti E. Estrelos rezoliuciją balsavimui į Europos Parlamentą ir kaip Europos piliečius įžeidžiantį veiksmą.

Gruodžio 10 dieną po intensyvių debatų Europos parlamentarų balsais buvo išreikšta Europos piliečių valia ir priimtas alternatyvus Europos liaudies partijos pateiktas dokumentas, aiškiai pasisakantis už tai, kad lytinės ir reprodukcinės sveikatos ir teisių, taip pat lytinio švietimo mokyklose politikos formavimas ir įgyvendinimas patektų į valstybių narių kompetencijos sritį, o Europos Sąjunga galėtų tik prisidėti skatindama valstybių gerąją patirtį.

Pasak Seimo narės, tai reiškia, kad šeimos politika yra išskirtinai valstybių narių kompetencijos dalykas.

„Europos Parlamento Socialistų ir demokratų grupės bandymas pasinaudojant technine reglamento taisykle tiesiog „prastumti“ dokumentą, prieštaraujantį alternatyviai rezoliucijai dėl lytinių ir reprodukcinių teisių bei lytinio švietimo, liudija manipuliavimą Europos Parlamento procedūromis, nepagarbą demokratijai ir subsidiarumo principui. Visiškai nesuprantama, kodėl nepaisoma aiškios Europos Parlamento pozicijos, kuri buvo pareikšta gruodžio 10 dienos balsavimo metu. Todėl aukščiausių Europos institucijų atstovų nuoširdžiai paprašiau susilaikyti nuo išskirtinai valstybių narių kompetencijai priklausančių etiškai jautrių klausimų interpretavimo“, – pažymėjo V. Aleknaitė-Abramikienė.