„Ypatinga diena“ pavadintas filmukas birželio 30 — liepos 1 dienomis buvo rodomas viešajame transporte esančiuose ekranuose bei lauko ekranuose trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Pagrindinis šios idėjos tikslas – parodyti visuomenei, kad Lietuva pirmininkavimo laukė ir yra jam pasiruošusi.

Pažiūrėję šį video žmonės tikino, kad iš pradžių susidaro įspūdis, kad tai parodija, būta ir nuomonių, kad toks mūsų šalies pristatymas daro gėdą.

Susisiekus su asociacijos „Naujos meno formos“ pirmininke Gabriele Labanauskaite ir paklausus, ką konkrečiai simbolizuoja vaizdo klipe įamžinti vaizdai, ji pasakė, kad komentuoti kol kas negali, ir padėjo ragelį.

Tinklalapyje „Youtube“ specialiai Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai sukurtame kanale šis vaizdo įrašas buvo neilgai – pasklidus kritikai, vaizdo įrašas buvo pašalintas. Užsienio reikalų ministerija, kurios logotipas buvo patalpintas prie vaizdo klipo, nesiėmė vertinti jo turinio.

„Klipas yra meninė iniciatyva, skirta liepos 1 d. pažymėti, pagal kurią liepos 1 d. jis buvo demonstruotas viešajame transporte ir lauko ekranuose. Šį projektą inicijavo ir įgyvendino asociacija „Naujos meno formos“.Projektas buvo atrinktas Asociacijų ir viešųjų įstaigų projektų, kuriuos įgyvendinant tikslinga dalyvauti URM atrankoje, apie kurią viešai skelbta URM interneto svetainėje.URM nesiima vertinti pasirinktų meninės išraiškos priemonių. Dėl komentarų apie klipo turinį siūlytume kreiptis į jo kūrėjus“, - rašoma Pirmininkavimo ES Tarybai departamento Komunikacijos skyriaus atsakyme MyEP.

Į klausimą, kiek tokio vaizdo klipo paruošimas kainavo, atsakymas buvo miglotas: „Užsienio reikalų ministerija yra įsipareigojusi apmokėti iki 50 proc. projekto vertės. Konkreti suma bus žinoma, kai projekto įgyvendintojai pateiks visus savo išlaidas patvirtinančius dokumentus.“

URM komunikacijos skyrius atkreipė dėmesį, kad apie šį projektą buvo informuojama ministerijos socialinių tinklų paskyrose, bet šiuo metu į juos talpinama kita su pirmininkavimu susijusi aktuali informacija.

Asociacija „Naujos meno formos“ yra pelno nesiekiantis, viešasis juridinis asmuo, kurio prioritetinė veikla – tarpdisciplinių menų inovacijos ir sklaida.