Vokietijos plataus vartojimo prekių įmonė „Henkel“ išėmė iš prekybos Rytų Europos rinkoje tualeto gaivikį po to, kai ukrainiečiai išreiškė pasipiktinimą, kad jis atrodo kaip buvusios Sovietų Sąjungos šalies vėliava.

Kaip rašo „The Guardian“, praėjusią savaitę per Rusijos televiziją rodyta „Bref Due Stick“ gaiviklio reklama atkreipė dažnai rusų televizijos kanalus žiūrinčių ukrainiečių dėmesį.

Reklaminiame klipe panašios į mažą vėliavą formos geltonai žydras gaiviklis tvirtinamas prie tualeto krašto. 

Bref

„Henkel“ skalbimo ir namų priežiūros prekių Ukrainos rinkai direktorius Torė Birolis trečiadienį sakė „Reuters“, kad įmonė išėmė šią prekę iš prekybos trims dienoms, kol bus įvertinti gauti skundai.

„Labai atsiprašome žmonių, kurie buvo įžeisti mūsų naujosios prekės dizaino, mes sustabdėme šios prekės gamybą, platinimą ir reklamą“, - patikino jis.

T. Birolis paaiškino, kad gaivikliui, kuriuo prekiaujama Centrinėje ir Rytų Europoje, bet ne Ukrainoje, buvo parinktos būtent šios spalvos, nes geltona simbolizuoja citrinos aromatą, o žydra – vandenį ir švarą.

Netinkamas elgesys su valstybiniais simboliais šį mėnesį tapo jautria tema Ukrainoje po to, kai paaiškėjo, jog bosine gitara grupėje „Bloodhound Gang“ grojantis muzikantas iš JAV Jaredas Hasselhoffas nusišlapino ant Ukrainos vėliavos per Kijeve surengtą koncertą.

Dėl šio įvykio Ukrainoje pradėta baudžiamoji byla prieš muzikantą, kuriam uždrausta lankytis Ukrainoje penkerius metus.
Bref