Kaip praneša „Euractiv“, tiek Ukrainos kaimynės iš Rytų, tiek ir iš Vakarų teigia, kad valdžios vakuumas Kijeve neturėtų sukelti šalies susiskaldymo.

Laikinai prezidento pareigas einantis Oleksandas Turčinovas vasario 23 d. pranešė, kad naujieji Ukrainos vadovai pageidauja santykių su Rusija, paremtų naujomis, lygiavertėmis geros kaimynystės sąlygomis, pripažįstant ir atsižvelgiant į Ukrainos europietiškąjį pasirinkimą.

ES užsienio politikos vadovė Catherine Ashton vasario 24 d. ketina atvykti į Ukrainą, kur aptars priemones, skirtas silpnos ekonominės situacijos stiprinimui.

Vasario 23 d. Rusija pranešė atšaukianti savo ambasadorių iš Ukrainos dėl blogėjančios situacijos Kijeve.

Praėjus dienai po to, kai V. Janukovyčius pabėgo į rusakalbę rytinę šalies dalį, Ukrainos Aukščiausioji Rada O. Turčinovui pavedė laikinai eiti Ukrainos prezidento pareigas.

O. Turčinovas yra vasario 23 d. paleistos iš kalėjimo V. Janukovyčiaus oponentės Julijos Tymošenko sąjungininkas. Jis ketina duoti priesaiką, tokiu būdu paliudydamas, kad gali eiti šias pareigas iki išankstinių prezidento rinkimų, kurie įvyks šių metų gegužės 25 d. Tą pačią dieną ES šalių narių piliečiai rinks naująjį Europos Parlamentą (EP).