„Artėjančiuose savivaldos rinkimuose mūsų sąrašo pirmu numeriu eis J. Imbrasas. Mano paties dalyvavimas priklausys nuo Strasbūro teismo sprendimo“, - teigė R. Paksas.

Antra pozicija kandidatų sąraše atiteks dabartiniam Seimo nariui Almantui Petkui, visas sąrašas bus suformuotas jau gruodžio 1 d.

DELFI primena, kad R. Paksas yra apskundęs Lietuvą Europos žmogaus teisių teismui (EŽTT), mat pašalinus jį iš prezidento posto apkaltos tvarka jam iki gyvos galvos užkirstas kelias eiti pareigas, kur būtina prisiekti Lietuvos valstybei.

Tarp tokių pareigų yra prezidento postas, Seimo nario vieta, o pakeitus Vietos savivaldos įstatymą R. Paksui užkirstas kelias ir į savivaldą – čia taip pat reikalaujama prisiekti.

Pagrindu pirmą kartą Europos istorijoje pašalinti prezidentą iš posto tapo 2004 m. kovo mėnesio Konstitucinio Teismo nutarimas, kad R. Paksas šiurkščiai pažeidė šalies Konstituciją ir sulaužė priesaiką.

Konstitucinis Teismas taip pat paskelbė, kad už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą, priesaikos sulaužymą iš pareigų pašalintas asmuo negali dar kartą prisiekti Tautai.

Byla „Paksas prieš Lietuvą" yra perduota Didžiajai kolegijai. Teismas yra nutaręs koncentruotis į Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos Pirmojo protokolo nuostatą, kuria valstybės „įsipareigoja priimtinais terminais organizuoti laisvus rinkimus, slaptai balsuojant, kad būtų sudarytos tokios sąlygos,kurios garantuotų žmonių laisvę renkant įstatymų leidžiamąją valdžią".

Savivaldos rinkimai vyks 2011 m. vasario 27 d.