Kaip rašoma „London Telegraph“ laikraštyje išspausdintame straipsnyje, buvo labiau tikėtina, kad Turkija kaip ir Norvegija derėsis dėl ypatingos prieigos prie ES rinkos, teigia Turkijos ES reikalų ministras Egemenas Bagisas.

Kaip rašo „Rueters“, E. Bagisas įsitikinęs, kad Turkija susidūrė su išankstiniais nusistatymais tiek dėl narystės ES siekių, tiek ir dėl pralaimėjimo pretenduojant tapti Olimpines žaidynes rengiančia valstybe.

„Jie turi suprasti, kad tai nežeidžia mūsų, bet nustumia mus į antrąją vietą. Jie žeidžia save“, - teigė E. Bagisas.

Vokietija ir Prancūzija visada turėjo abejonių dėl šios musulmoniškos šalies, turinčios 76 milijonus gyventojų, įsileidimo į ES dėl baimių, kad dėl Turkijos kultūrinių skirtumų bei jos dydžio, šiai šaliai gali būti sunku integruotis į ES.

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble’as liepos mėn. be užuolankų pareiškė, kad Turkija nėra Europos dalis.

Turkija pradėjo bendradarbiauti su ES praėjusio šimtmečio septintajame dešimtmetyje, tačiau 2005 m. prasidėjusios derybos dėl stojimo paskendo ginčuose dėl padalintos Kipro salos.

Vokietijos „Marshall Fund“ pateiktos ataskaitos duomenimis, paskelbtais šią savaitę, šiais metais narystes ES palaikymas tarp Turkijos gyventojų nukrito iki 44 proc. nuo 73 proc. 2004 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)