Sukėlusioje karštligišką britų žiniasklaidos susidomėjimą memuarų knygoje, pavadintoje „Kelionė“, aprašoma dauguma jo spręstų vidaus politikos iššūkių, tačiau taip pat aptariamas jo lemtingas sprendimas dalyvauti kare Irake ir jo artimi santykiai su G. Bushu, pasaulinio karo su terorizmu skatintoju.

Jis taip pat pasineria į savo taip ir neįgyvendintų planų dėl Europos Sąjungos aprašymus. Kai T. Blairas 1997 m. atėjo į valdžią Britanijoje, Briuselis netruko pavadinti jį labiausiai ES remiančiu visų laikų britų lyderiu ir su juo ėmė sieti viltis, kad JK bus įvestas euras.

Tačiau knygoje jis prisipažįsta, kad negalėjo įgyvendinti šios idėjos, nes trūko ministrų kabineto paramos, be to, agresyviai spaudė JK žiniasklaida.

„Paprasčiausiai tai buvo sunkiai politiškai įgyvendinama, nebent būtų tapę akivaizdu, kad tai ekonomiškai naudinga Britanijai“, - knygą cituoja „The Financial Times“. - „Tad politinė problema buvo ekonomika“.

Jis tikėjosi, kad ekonominė situacija pasikeis, tačiau net ir iki 2001 m. rinkimų taip neįvyko: „Nepasikeitė, ir aš jau nieko negalėjau padaryti“.

T. Blairo, talentingo kalbėtojo, kuris pasisakydamas iki šiol mažiau abejoja ES negu jo pirmtakai, kalba 2005 m. buvo labai laukta Europos Parlamente, kai D.Britanija pirmininkavo Sąjungai.
Tačiau, nors ir užgavo visas reikiamas stygas, jis taip ir neįgyvendino to, ko daugelis laukė – tai yra, šalyje sumažinti atotrūkį tarp nuomonių apie ES.

Šis faktas, o taip pat nenutrūkstanti jo ištikimybė G. Bushui, nemėgstamam Europoje dėl pradėto karo Irake, ištirpdė T. Blairo populiarumą žemyne. Iš kitos pusės, būdamas artimas G. Bushui, jis galėjo geriau suprasti, ką buvęs prezidentas manė apie Europą.

T. Blairo knygoje pasakojama, kad G. Bushas nepažino buvusio Belgijos premjero Guy Verhofstadto ir net nesuprato, ką jis veikia 2001 metų G8 susitikime.

„Jis neatpažino Guyaus, ir jo pranešimo klausėsi gerokai nustebęs“, - rašo T. Blairas. - „Tuomet jis pasisuko į mane ir šnibžtelėjo: „Kas tas vyrukas?“. „Jis – Belgijos ministras pirmininkas“, - atsakiau“.
Tada G. Bushas pasiteiravo, kodėl jis čia, jei Belgijos nėra tarp G8 lyderių, o T. Blairui teko paaiškinti, kad pagal rotacinę Europos pirmininkavimo sistemą jis tuo metu buvo ES prezidentas.

„Tai belgai vadovauja Europai?“- linguodamas galvą, kaip rašoma knygoje, atsiliepė G. Bushas.
10 metų trukusi T. Blairo karjera premjero poste baigėsi 2007 m., kai, ironiška, vadeles perėmė Gordonas Brownas, jo ilgametis varžovas iš tos pačios partijos.