V. Leškevičius pažymėjo, kad Lietuvos ir Airijos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai yra panašūs – tai finansinis stabilumus, ūkio augimas ir darbo vietų kūrimas, ES plėtra ir kaimynystė.

Svarbiausiu dabartinės darbotvarkės klausimu abiejų šalių pareigūnai įvardijo derybas su Europos Parlamentu dėl 2014-2020 m. biudžeto, skelbia Užsienio reikalų ministerija. Taip pat sutarta siekti, kad būtų priimti visi reikiami teisės aktai, reikalingi daugiamečio ES biudžeto įsigaliojimui nuo ateinančių metų pradžios. Kitos svarbios darbotvarkės sritys - ES finansinio stabilumo užtikrinimas, Ekonominės ir pinigų sąjungos stiprinimas bei Bankų sąjungos kūrimas.

Viceministras teigiamai įvertino Airijos atliktą darbą stiprinant ES bendrąją rinką, ir pristatė Lietuvos pirmininkavimo metu numatytus žingsnius šioje srityje. V. Leškevičius atkreipė dėmesį į Lietuvos suinteresuotumą skirti daugiau pastangų skaitmeninės rinkos kūrimui, taip pat akcentavo ES vidaus energetikos rinkos užbaigimo svarbą.

Susitikime taip pat diskutuota apie ES santykius su Rytų partnerėmis ir lapkritį įvyksiantį ES ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimą. Abi šalys pabrėžė bendradarbiavimo su šiomis partnerėmis svarbą ir sutarė siekti viršūnių susitikimo Vilniuje sėkmės.

V. Leškevičius atkreipė dėmesį į dėl ES politinio ciklo didesnį nei įprasta ES teisėkūros krūvį. Viceministras patvirtino Lietuvos pasirengimą dirbti sklandžiai ir veiksmingai, padėkojo Airijai už dalijimąsi vertinga patirtimi ir sklandų bendradarbiavimą ES Tarybai pirmininkaujančių šalių trejete.