Mėnesiniai priedai europarlamentarams taps 1 500 eurų (5 175 Lt) didesni ir sieks 19 040 eurų (65 688 Lt). Šios lėšos mokamos tiesiogiai iš Parlamento biudžeto ir yra skirtos samdytis iki trijų padėjėjų, akredituotų Briuselyje (neskaitant stažuotojų) bei neribotą skaičių padėjėjų savo šalyse. Šias lėšas išmoka EP administracija tiesiogiai asistentams.

Parlamentas ketina įdarbinti 75 naujus tarnautojus (70 jų dirbs komitetuose, o penki atsakys už ryšius su valstybių parlamentais). Dar 75 naujus etatus ketinama suteikti politinėms frakcijoms. Numatoma, kad jie padės EP įvykdyti naujas užduotis, įsigaliojus Lisabonos sutarčiai iškilusias sprendžiant žemės ūkio, teisingumo ir vidaus reikalų klausimus, taip pat pat finansų ir ekonomikos politikos srityse.

Papildomas lėšas numatoma kompensuoti iš EP biudžeto, šiemet siekiančio 1,6 mlrd. eurų (5,52 mlrd. litų). Parlamento vadovybė ir biudžeto komitetas sutarė sumažinti statyboms skirtą rezervą 4 mln. eurų (13,8 mln. litų).

Biudžeto pokyčius drauge su visu peržiūrėtu ES biudžetu dar turi patvirtinti Europos Komisija. Tikimasi, kad tai įvyks ne vėliau kaip balandį.

Padidintos išmokos europarlamentarams skirtos kompensuoti naujų padėjėjų samdymo sąnaudas. Numatoma, kad naujų padėjėjų EP nariai ims dairytis nuo gegužės.