Kaip praneša DW, dauguma vokiečių kritiškai vertina sankcijų prieš Rusiją taikymo idėją dėl situacijos Kryme. Tai parodė kovo 13 d. paviešinti apklausos, kurią kartu su laikraščiu „Handelsblatt“ atliko Viešosios nuomonės institutas „Forsa“, rezultatai.

Atliktas tyrimas parodė, kad 69 proc. vokiečių nemano, kad sankcijos gali iš esmės pakeisti susiklosčiusią situaciją. Tuo tarpu 24 proc. apklaustųjų mano, jog sankcijos galėtų padėti sureguliuoti Rusijos ir Vakarų šalių santykių krizę. 64 proc. respondentų baiminasi, jog tarp Maskvos ir Kijevo įsiplieskęs konfliktas turės įtakos Vokietijai, o 57 proc. vokiečių įsitikinę, kad buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius atsakingas už kraujo praliejimą Kijeve.

Kovo 8–9 d. analogiška apklausa buvo atlikta Emnid instituto pagal žurnalo „Focus“ užsakymą. Šios apklausos rezultatai skyrėsi nuo kovo 13 d. paviešintos apklausos rezultatų: 45 proc. respondentų palaikė sankcijų taikymo idėją, tuo tarpu 44 proc. įvertino sankcijų taikymą kaip nepriimtiną žingsnį.