Gegužės 9-11 dienomis Strasbūre vyksiančiame Europos jaunimo sambūryje „The EYE“ numatyta apie 200 interaktyvių paskaitų, diskusijų, seminarų bei koncertų. Renginyje dalyvaus ir trys jaunimo grupės iš Lietuvos: Europos jaunimo parlamento, Druskininkų debatų centro bei A. Noviko džiazo mokyklos atstovai.

Europos Parlamento užsakytos apklausos duomenimis, daugiau nei pusė Europos jaunų žmonių (57 proc.) po krizės jaučiasi nustumti į šalį ir neįtraukti į ekonominį bei socialinį gyvenimą. Todėl renginyje bus siūlomos naujos idėjos šioms jaunimui aktualioms temoms: jaunimo nedarbo įveikimui, skaitmeninei revoliucijai bei internetui, Europos Sąjungos ateičiai, tvariam vystymuisi ir verslui, taip pat europinėms vertybėms ir jų sklaidai pasaulyje.

Pranešimus šiomis temomis skaitys Europos Parlamento nariai, žurnalistai, verslo lyderiai ir Europos jaunimo organizacijų atstovai. Tarp pranešėjų bus Europos Parlamento pirmininko Martino Schulzo patarėjas Arnoldas Pranckevičius. Dalyviai ir patys kurs bei siūlys savo turinį: pranešimus, projektus, iniciatyvas ir kultūrinę programą. Vyks vaidmenų žaidimai, taip pat veiks idėjų laboratorijos.