„Mes nepripažįstame neteisėtos Krymo aneksijos ir neremiame bandymų padalinti šalį. Raginame Rusiją gerbti tarptautinius principus, atitraukti savo kariuomenę nuo Ukrainos sienos ir sustabdyti visus veiksmus, destabilizuojančius Ukrainą“, – pažymėjo M. Schulzas. Jis pridūrė, jog Europos Parlamentas remia pamatuotą Ukrainos valdžios atsaką bandant atgauti rytų Ukrainos miestų kontrolę.

Kartu EP pirmininkas paragino tęsti pastangas stabilizuoti Ukrainos ekonomiką, įveikti korupciją ir sumažinti socialinius skirtumus. Jis pasveikino sprendimą skirti ES ir tarptautinės bendruomenės makroekonominę paramą šiai šaliai.

Europos Parlamentas aptars padėtį Ukrainoje trečiadienio rytą (11 val. Lietuvos laiku), o ketvirtadienio vidurdienį balsuos dėl atitinkamos rezoliucijos. EP taip pat nusiųs savo misiją stebėti gegužės 25 d. rengiamų šalies prezidento rinkimų. M. Schulz išreiškė įsitikinimą, kad šie rinkimai bus laisvi ir sąžiningi, o kartu jie "atvers naują puslapį laisvos, modernios ir demokratiškos Ukrainos istorijoje“.