Dar ir dėl to, kad, atrodo, ES turi savas taisykles, kas yra gerai ir kas nepriimtina europiečiams.

Didžiausia paieškos sistema „Google“ turi pateikti daugiau įrodymų, kad ji savo tinkle negadina verslo konkurentams. Nesinaudoja savo dominuojančia padėtimi ir neignoruoja dalies paieškos rezultatų. Taip kalbėjo Briuselyjė konkurencijos komisaras Joaquinas Almunia. Toks nerimas atsirado po rinkos tyrimo.

„Google“ turi laiko pagalvoti, ką atsakyti į kaltinimus, kad, užimdama 95 proc. rinkos, ji paieškoje pirmiausia reklamavo savo produktus.

Keli Austrijos teisės studentai metė iššūkį šnipinėjimo skandale tvirtindami,kad Skype, Facebook ir Microsoft leido amerikiečiams šinipinėti europiečius.

O Vokietijos kanclerė Angela Merkel garsiai pasakė, kad JAV prezidentui Barackui Obamai reikia daugiau laiko rasti visus atsakymus į mūsų klausimus apie šnipus.

Tuo tarpu kiti eurokomisarai sprendžia kitas problemas - Vilniuje viešėjusi vidaus reikalų komisarė Cecilia Malmtrom sakė, kad Europoje dar niekada valdžioje nebuvo tiek dešinių partijų nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

„Daugelyje šalių ksenofobija, populizmas ir rasizmas auga“, - sakė ji.

Galima manyti, kad rinkėjų nuotaikos greitai nesikeičia ir kraštiniai dešinieji greičiausiai atsidurs Europos Parlamente.

Galima tik numanyti, kaip atrodytų biudžeto planavimas, ar kitų bendra europinių klausimų sprendimas, kai visi bandys antklodę tempti savo pusėn dar labiau nei iki šiol.

Tereikia priminti,kad imigrantai tarp 504 mln. europiečių šiandien sudaro 4 proc.