Slovakija turėjo įnešti apie 0,86 mlrd. eurų į bendrą 110 mlrd. eurų fondą, kuris buvo skirtas užtikrinti finansiniam stabilumui.

„Euro grupės sprendimas (sukurti Graikijos pagalbos fondą), buvo esminis lemiamu momentu siekiant išgelbėti visos euro finansinį stabilumą, taip ir Slovakijos. Aš galiu tik apgailestauti dėl tokio solidarumo principų pažeidimo. Aš tikiuosi, kad euro grupė ir finansų ministrai kitoje taryboje grįš prie šito klausimo“, - „Euobserver“ cituoja už pinigų politiką atsakingą komisarą Olli Rehną. Jis nerimauja, kad Slovakijos atsisakymas kelia pavojų visam gelbėjimo fondui.

Kalbėdamas parlamente Slovakijos finansų ministras Ivanas Miklošas teigė, kad skurdžiau gyvenanti Slovakija nėra atsakinga už nedrausmingus turtinguosius.

„Aš nesilaikau tokio solidarumo, jei solidarumas tarp turtingų ir vargšų, atsakingų ir neatsakingų, ar mokesčių mokėtojų ir bankų savininkų“, - teigė Slovakijos finansų vadovas.

„Tai tiesa, kad aukščiausi politikai ES nėra sužavėti mūsų sprendimo ir mes juo gana smarkiai suerzinome. Bet taip yra tik todėl, kad jie kuria alibi sau patiems, o mes jiems parodome veidrodį“, - sakė I. Miklošas.