Grupė technokratų ir teisininkų iš valstybių narių finansų ministerijų šiuo metu detalizuoja visus jau pateiktos svarstymui ekonominės reformos, kurios didžiąją dalį pasiūlė Vokietija, aspektus, teigia susiję ES šaltiniai.

Kai kurie ES diplomatai neigia tokios grupės egzistavimą, tuo tarpu kiti pripažįsta žinantys apie ją ir jos slaptą statusą. „Oficialiai ši darbo grupė neegzistuoja“, - tikino vienas diplomatas. „Plinta tas juokingas folkloras, kad ši darbo grupė neegzistuoja“, - kalbėjo kitas.

Darbo grupės nariai dirba anonimiškai, tačiau, šaltinių manymu, ją sudaro apie 10 ekspertų, turinčių biurus Europos Komisijoje.

Šaltiniai taip pat tikina, kad grupei reikėtų leisti ir toliau dirbti slapta, nes rinkos nekaip reaguoja į pusiau išvystytas strategijas.
„Sprendimų priėmimo procesas ES labai nukentėjo dėl pusiau suformuotų strateginių sprendimų priešlaikio nutekėjimo“, - sakė nenorėjęs prisistatyti „EurActiv“ pašnekovas.

Tačiau kai kurie ES diplomatai abejoja grupės kompetencija. „Nesu tikras, kad ši teisės ekspertų grupė pakankamai gerai supranta finansines rinkas“, - sakė vienas jų.