Panašu, kad šio vertėjo poelgis privertė daugelį susimąstyti apie tai, kad turi būti pagerinti gestų kalbos vertėjų darbo standartai, ir dėl to jam galima tik padėkoti.

Kaip rašo „Euronews“, Europos Parlamentas (EP) rengia konferenciją, organizuojamą Europos gestų kalbos vertėjų forumo, kurios tikslas – pagerinti gestų kalbos specialistų rengimą visoje Europos Sąjungoje (ES).

„Buvau nepaprastai nusivylęs vertimo kokybe“, - sakė šios organizacijos vadovas Peteris llewellynas Jonesas, kalbėdamas apie tai, kas įvyko Soveto stadione. „Tačiau galiu pasakyti, kad šis vyras padarė daugiau nei mes buvome pasiekę per 10 mūsų vykdomos veiklos metų, nes dabar visi kalba apie vertimo standartus, o juk mes šį klausimą mėginame iškelti jau labai daug laiko.

Informacija apie tai, kada ketinama surengti forumą dėl Pietų Afrikos Respublikos (PAR) skandalo, konfidenciali.
Organizatoriai tikina, kad visame pasaulyje neparuošti ir nekvalifikuoti gestų kalbos vertėjai atima iš kurčiųjų galimybę gauti geresnes kasdienes paslaugas.

Jų tikslas – pagerinti ir harmonizuoti vertimo standartus visoje ES.

„Mes bendradarbiaujame su Europos vertėjų asociacija, kuri parengė gaires trejų metų gestų kalbos vertimo mokymo programai dėl žinių, kurios turi būti gautos. Be to, tokios institucijos kaip EP, Europos Sąjungos Taryba (ET) ir Europos Komisija (EK) turi būti prieinamos kurtiesiems, o tai reiškia, kad šiems gyventojams reikia kokybiško vertimo“, - sakė Vengrijos centro dešiniesiems atstovaujantis EP narys Adamas Kosa, kuris pats yra kurčias.

Nors kalbama, kad vertimo standartai per pastaruosius kelerius metus pakilo, forumo nariai įsitikinę, kad tik geresnės kokybės vertimas suteiks kurtiesiems galimybę tapti pilnavertiškais ES piliečiais.