Kitą grupė pasiūlytų idėjų yra susijusi su ES paramos pritraukimu, panaudojimu ar paskirstymu įvairioms sritims. Konkurso dalyviai siūlė geriau panaudoti visas ES finansinės paramos galimybes, prašyti finansinės paramos krizės padariniams spręsti. Buvo siūlymų mažinti finansinę paramą žemės ūkiui ir atsigręžti į miesto bendruomenių stiprinimą. Taip pat siūlyta mažinti išmokas didžiosioms žemės ūkio bendrovėms bei pritraukti finansinę paramą miškingumui šalyje didinti.

Europarlamentaras sako vertinantis žmonių siūlymus rūpintis Lietuvos energetinės izoliacijos problemos sprendimu, analizuoti, kaip užtikrinti Lietuvos kaip šalies konkurencingumą, išnaudojant europinį lygmenį, tačiau pastebi, jog žmonės dažnai galvoja, jog Europos Parlamente visos šalys gina tik savo interesus, pamiršdami, kad EP idėja yra atstovauti visos ES piliečiams ir rūpintis visų europiečių reikalais, puoselėti demokratijos ir žmogaus teisių vertybes ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje.

Aktualiomis Europos Parlamento nario veikimo lauką atitinkančiomis idėjomis Z. Balčytis laiko siūlymą supaprastinti ES veikiančių universitetų diplomų pripažinimą visoje Bendrijos teritorijoje. Taip pat ES mastu įgyvendinti mokestinę reformą, kad dalis emigracijoje dirbančiųjų mokamų mokesčių būtų mokama į tos šalies, iš kurios jie atvykę, biudžetą. Taip atsirastų daugiau finansinių išteklių mokėti išmokas bei pensijas tėvynėje likusiems emigrantų artimiesiems.

Originaliomis konkurse pateiktomis idėjomis europarlamentaras įvardijo siūlymą įkurti ES švietimo centrą, kuris kuruotų visos ES švietimo sistemas ir atleisti nuo mokesčių įmones, užsiimančias eksportu į trečiąsias šalis.

Konkurso vertintojai Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje ir EP narys Z.Balčytis geriausia konkursui pateikta idėja pripažino Rimanto Varanausko siūlymą skatinti inovatyvaus verslo iš vadinamųjų „naujųjų“ ES šalių integraciją „senosiose“ ES šalyse. Toks skatinimas, autoriaus nuomone, galėtų vykti sudarant galimybę kompanijoms iš „Naujosios Europos“ lygiomis teisėmis ar netgi teikiant prioritetą įsitraukti į smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo programas „senosiose“ ES šalyse.

Nemaža dalis siūlymų pateiktų konkursui buvo menkai susijusi su EP nario galiomis, tačiau atskleidė šiandien aktualiausias žmonėms problemas. Konkurso dalyviai ragino atpiginti benziną, uždrausti maisto priedų, žymimų raide E naudojimą.

Netrūko ir radikalių idėjų, kurių autoriai siūlė į ES įtraukti Rusiją, Vokietijai perimti Graikijos valdymą, atsisakyti euro įvedimo ir išstoti iš Europos Sąjungos.

Konkurso nugalėtojas R. Varanauskas bus apdovanotas pažintine kelione į Briuselį.