S. Berlusconi papasakojo populiariajam šios laidos vedėjui Jeremy Paxmanui apie savo santykius su kitų šalių vadovais bei laikus, jis ėjo Italijos ministro pirmininko pareigas.

„Seniai draugauju su George‘u W. Bushu, Vladimiru Putinu, Jose Maria Aznaru, Tony Blairu ir daugeliu kitų“, - sakė jis.

S. Berluskoni prisiminė, jo nuomone, smagų nutikimą, kuris įvyko 2008 m. Trieste: už kolonos pasislėpęs S. Berlusconi iššoko sušukdamas „kuku!“. Tai stipriai nustebino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, rašo BBC.

Anot S. Berlusconi, jis pakartojo pokštą, kurį prieš kelias dienas Sankt Peterburge jam iškrėtė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Jai patiko. Kai A. Merkel, su kuria mes puikiai sutarėme, atvyko į Triestą, prisiminiau pokštą, kurį man iškrėtė V. Putinas. Pasislėpiau už pastato ir padariau tą patį. Buvo labai juokinga“, - prisiminimais pasidalino jis.

„Kartais būdavau žiaurus“

S. Berlusconi pripažino, kad jo politiniai veiksmai buvo paremti santykiais su kitų šalių vadovais.

Tačiau jis paminėjo, kas euro zonos valstybių vadovų santykiai ne visada buvo geri.

Kai kurių analitikų teigimu, S. Berlusconi ir Vokietijos bei Prancūzijos prezidentų nuomonių išsiskyrimai Europos Sąjungą (ES) apėmusios finansų krizės periodu dar labiau pablogino ekonominę situaciją Europos žemyne.

„Su manimi buvo nelengva, kartais būdavau žiaurus. Nepritrūkdavau drąsos pasipriešinti A. Merkel ir N. Sarkozy siūlymams“, - pasakojo jis.

Anot S. Berlusconi, jo santykiai su N. Sarkozy ženkliai pablogėjo, nes išsiskyrė jų nuomonės dėl veiksmų Libijoje.

Taip pat interviu metu S. Berlusconi pareiškė, jog ES būtinos permainos.

„Mums reikia radikalių pokyčių, kitokiu atveju ekonominė situacija privers mus atsisakyti euro ir grįžti prie nacionalinės valiutos“, - pabrėžė jis.