Susitikimas, kuris paprastai apsiribodavo tuo, kad J. Buzekas perskaitydavo savo pranešimą ir išeidavo, šį kartą truko valanda ilgiau, nes įsiterpė britų premjeras Davidas Cameronas ir pasipriešino Parlamento siūlymui didinti biudžetą beveik 6 procentais. Apie dešimtį kitų šalių vadovų tuomet taip pat įsiterpė, pritardami D. Cameronui. J. Buzeko siūlymą parėmė vos keletas lyderių, tarp jų Belgijos ir Graikijos ministrai pirmininkai.
Po susitikimo vykusioje konferencijoje J. Buzekas sumenkino jam prieštaraujančių vadovų pozicijas.

„Dauguma kalbėjusių žmonių jį (D. Cameroną) palaikė, tačiau 10 nėra dauguma (tarp 27 narių). Nuomonės išsiskyrė, visi kalbėjo, kad dabar sunkūs laikai, bet ne visur taip sunku, kaip apibūdino D. Cameronas“, - sakė J. Buzekas.
Jis taip pat pabrėžė, kad Parlamentas sutinka eiti į kompromisą dėl 6 procentų skaičiaus, jei vyks „rimtos derybos“, kaip ateityje užtikrinti finansavimą senosioms ir naujosioms ES atsakomybėms įgyvendinti. Su šiais klausimais susiję ES pareigūnai teigia, kad greičiausiai per artimiausias savaites bus suderėta dėl kompromisinio 3 procentų didinimo.

Šią vasarą ES Taryba jau buvo sutikusi su maksimaliu 2,9% padidinimu, tuomet D. Cameronas tam pasipriešino ir ragino visiškai nedidinti 2011 m. biudžeto, tačiau nesurinko Tarybos pasiūlymui blokuoti reikalingos jį palaikančių balsų daugumos. Tačiau dabar, kai Parlamentas nusprendė didinti biudžetą 5,9%, D. Cameronas su 10 kitų valstybių vadovų parengė bendrą laišką, siūlydami grįžti prie 2,91% padidėjimo. Britų premjero laišką pasirašė Vokietija, Prancūzija, Nyderlandai, Švedija, Danija, Čekija, Austrija, Suomija, Slovėnija ir Estija.