„Jei tai bus įmanoma, norėsiu dalyvauti“, kovo 14 d. pareiškė jis.
Kaip praneša „Euobserver“, praėjusių metu rugpjūčio mėn. S. Berlusconi buvo nuteistas kalėti ketverius metus dėl apgaulingos buhalterijos tvarkymo šeimai priklausančioje žiniasklaidos įmonėje „Mediaset“. S. Berlusconi vis dar turi atlikti jam skirtą bausmę, kuri sutrumpinta iki vienerių metų pagal 2006 m. amnestijos įstatymą. Balandžio 10 d. teisėjams teks nuspręsti, ar S. Berlusconi bus skirtas namų areštas ar viešieji darbai.

Į skandalą įsivėlęs politikas neteko vietos Italijos parlamente. Be to, remiantis sąžiningumo įstatymu dėl nuteistųjų parlamentarų, jam uždrausta dalyvauti rinkimuose šešerius metus.

77-erių S. Berlusconi teigia, kad jis nuteistas neteisingai: šis įstatymas buvo priimtas 2012 m., tuo tarpu S. Berlusconi mokesčių sukčiavimo byla buvo pradėta nagrinėti 2003–2004 m. Jis pateikė apeliaciją Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT) bei tikisi greitos apeliacijos peržiūros jo naudai.

Balandžio mėn. viduryje Italijos politinės partijos privalės pateikti oficialius kandidatų sąrašus Italijos Vidaus reikalų ministerijai. Mažai tikėtina, kad EŽTT atvers S. Berlusconi bylą anksčiau.