Jo žodžius, papuoštus stambiomis antraštėmis „Lenkija pasižadėjo remti bevizį režimą tarp Rusijos ir ES“, išplatino didžiausios Rusijos naujienų agentūros: „Ria Novosti“, „Russia Today“ ir „Itar-Tass“.

R. Sikorskis spaudos konferencijoje nepataisė S. Lavrovo, tačiau jo paties pareiškimas šia tema buvo kur kas atsargesnis.

Lenkijos diplomatas, kalbėdamas apie atskirą planą supaprastinti vizų išdavimo taisykles išimtinai Kaliningrado srities gyventojams, sakė: „Konservatyvesnėms Europos Sąjungos šalių institucijoms, daugiausia vidaus reikalų ministerijoms, tai būtų argumentas, rodantis, kad jei mūsų kaimynai laikysis dabartinių supaprastintų taisyklių, jie tai pat elgsis ir taikant liberalesnes priemones. Politinė valia yra viena, o techninių sąlygų įgyvendinimas – visai kita“.

Varšuva neprieštarauja toliau dalyvauti derybose dėl bevizio režimo su Rusija, tačiau tik tokiu atveju, jei ES pasižada ateityje panaikinti vizas ir Armėnijai, Azerbaidžanui, Baltarusijai, Gruzijai, Moldovai ir Ukrainai. Šį Lenkijos reikalavimą palaiko buvusios komunistinio bloko šalys, tačiau dauguma „senųjų“ ES narių į jį žiūri priešiškai dėl imigracijos problemų.

Be to, ES neskuba Rusijai suteikti bevizio režimo, nenorėdama prarasti svarbaus kozirio derybose dėl energetinio saugumo rengiant ES-Rusijos strateginės partnerystės sutartį.