„Praėjus trims mėnesiams nuo derybų tarp „troikos“ (Tarptautinio valiuotos fondo, Europos centrinio banko ir EK – MyEP) ir Graikijos vyriausybės pradžios, derybų šalys nesugebėjo susitarti dėl paskutinio finansinės pagalbos paketo dalies – 1 mlrd. eurų (beveik 3,5 mlrd. litų) - atblokavimo bei susitarti dėl kitos 4,9 mlrd. (16,9 mlrd. litų) dalies. Nepaisant to, A. Samaras Briuselyje buvo nusiteikęs optimistiškai“, - sakė „Euronews“ korespondentas.

Kaip rašo „Euronews“, A. Samaras pažadėjo, kad Graikija sureguliuos savo pagrindines finansines problemas iki naujųjų metų, kai ši taps Europos Sąjungos (ES) pirmininke.

„Mano nuomone, mes lenkiame planą. Pasiekėme pirminį proficitą metais anksčiau. Esame pasiruošę tęsti derybas ir, mano nuomone, joms nėra didelių kliūčių. Priešingai, esu nusiteikęs optimistiškai ir tikiuosi, kad dar šiais metais visi šių derybų sunkumai bus peržiūrėti ir įveikti“, - sakė A. Samaras.

J. M. Barroso paskatino Graikiją vykdyti kreditorių reikalavimus, o šios šalies partnerius – solidarizuotis su ja.

„Tai lyg paskutinės maratono mylios, kai bėgikui negalima atsipalaiduoti, o sirgaliams vertėtų ne tik stebėti, bet ir palaikyti“, - sakė J. M. Barroso.

Jau šešerius metus Graikiją apėmęs ekonominis nuosmukis. Per tą laiką šios šalies BVP sumažėjo ketvirtadaliu, o nedarbas pasiekė 28 proc. lygį.

Graikija perims pirmininkavimą ES iš Lietuvos.