Šioje knygoje populiariai pasakojama apie Latvijos revoliuciją ir Sovietų imperijos žlugimą. Knygoje taip pat aprašomi Latvijos nepriklausomybės procesai ir skelbiami dokumentai apie Latvijos Liaudies fronto susikūrimą bei Aukščiausiosios Tarybos rinkimus.

Europos Parlamento (EP) bibliotekoje šią e.knygą drauge su autore pristatė bei prisiminimais dalijosi Lietuvos europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė ir žymus Latvijos DJ Tom Grēviņš. Knygos pristatyme dalyvavo platus tarptautinės bendruomenės ratas, jų tarpe Europos Parlamento nariai, diplomatai bei ES institucijų darbuotojai. Knygos autorė, kviesdama pasisakyti savo jaunąją kolegę R. Morkūnaitę, Latvijos DJ T. Grēviņš, akcentavo, kad jai rūpėjo parodyti, kaip Baltijos šalių nepriklausomybės aušrą matė jaunoji karta.

Europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė pasidžiaugė, kad naujai pasirodžiusi dokumentinė knyga bus dar viena galimybė užsienio istorikams politologams, studentams ir visiems besidomintiems susipažinti su Baltijos valstybių istorija ir Sovietų imperijos žlugimu.

„ Ši, prieš 25 metus įvykusi istorija - tai puikus pavyzdys visiems, kiek daug galima pasiekti veikiant susitelkus. Ji parodo, kad veikdami išvien, galime pakreipti savo valstybės bei visos Europos istoriją nauja prasminga linkme“, - teigė R. Morkūnaitė, komentuodama istorinius įvykius, kuriuos tuomet regėjo vaiko akimis, ir vadindama juos geriausiu „dalyvaujamosios demokratijos“ pavyzdžiu.

Šią knygą dabar galima įsigyti nemokamai visose pagrindinėse e. knygas siūlančiose parduotuvėse, įskaitant „Amazon“, „Apple“ ir „Google“.

Latvijos EP narės Sandros Kalnietes (g. 1952) asmenybė– unikalus atvejis tiek politikoje, tiek literatūroje. Buvusi Latvijos Respublikos ambasadorė Prancūzijoje (2000–2002), užsienio reikalų ministrė (2002–2004), 2004 m. – ES komisarė. Savo išleistose dviejose dokumentinėse knygose „Aš laužiau, tu laužei, mes laužėm. Jie lūžo“ (2000) ir „Su išeiginiais bateliais Sibiro snieguose“ (2001) atskleidžia šeimos dramas ir latvių tautos likimo scenarijų.