Kaip rašo BBC, kalendoriaus leidėjai teigia, kad jis pilnas politinių ir erotinių prisipažinimų bei aistringų pareiškimų, skirtų opozicijos lyderiams. „Taip gražios merginos reiškia savo nuomone apie tai, kas vyksta šalyje.“

Viena iš kalendoriaus merginų pasižada padėti Kijevui atlaikyti Maskvos daromą spaudimą. „Susitvarkysiu su Vladimiru Putinu. Jis neatsispiria gimnastėms.“ Tai užuomina apie Olimpinio aukso laimėtoją gimnastę Aliną Kabajevą. Sklinda kalbos, kad ji palaiko ryšius su Rusijos prezidentu V. Putinu.

Liepos mėnesio mergina dėvi bokso pirštines taip reikšdama palaikymą Vitalijų Klyčko – opozicijai priklausančiam pasaulio sunkiasvorių bokso čempionui. Spalio mėnesio mergina kreipiasi į kitą opozicijos lyderį: „Darosi karšta, kai tu esi netoliese, netgi Maidane.“

Šis kreipimasis skirtas Olegui Tiagnibokui. Kijevo Maidano aikštė – pagrindinė proeuropietiškų protestų vieta, kur demonstrantai jau daugiau nei tris savaites protestuoja, nors oro temperatūra artima nuliui.

Vėliau paaiškėjo, kad merginos, pozuojančios erotiniame kalendoriuje, nežinojo apie tai, kad dalyvauja politinėje agitacijoje.

Jos tikina, kad fotografavosi Odesos avalynės parduotuvės tinklui. Vienos iš manekenių tėvas tikina, kad tėvai ir modelių agentūra planuoja fotoagentūrą paduoti į teismą.

Į nepatogią situaciją patekusių merginų tėvai vienbalsiai tikina, kad nešvankios frazės prie jų dukrų nuotraukų – tai provokacija prieš Euromaidano lyderius ir valdžia eilinį kartą parodė savo tikrąjį veidą – kaip tikri banditai panaudojo banditiškus metodus.