„Lietuvos pirmininkavimo svetainė - dar viena galimybė šalies gyventojams, Lietuvos ir užsienio žurnalistams vienoje vietoje rasti visą su pirmininkavimu susijusią informaciją. Greitai, suprantamai ir tiksliai pateikti naujienas yra ypač svarbu, kad Lietuvos žmonės ir visi europiečiai žinotų, kokie sprendimai svarstomi ir priimami", - sakė prezidentė.

Pirmininkavimo svetainės pristatymo renginyje žmonės turėjo galimybę tiesiogiai gauti atsakymus į aktualiausius klausimus. Šalies gyventojus domino, ar pirmininkavimas neužgoš vietos gyventojams aktualių problemų sprendimo, kokia nauda Lietuvai iš pirmininkavimo ir kaip gyventojai gali prie jo prisidėti.

Atsakydama į klausimą, ar pirmininkavimas Europai neatitrauks dėmesio nuo Lietuvos reikalų, prezidentė pabrėžė, kad didelio skirtumo tarp Lietuvos žmonėms ir visiems europiečiams svarbių problemų nėra. Visos 28 ES šalys turės rasti sprendimus ir laiku suderėti daugiametį biudžetą, kad ES finansinė parama šalis pasiektų laiku. Tarp pirmaeilių darbų ekonominė situacija bei jaunimo nedarbo mažinimas, energetinio savarankiškumo užtikrinimas ir saugi Rytų kaimynystė.

Kalbėdama apie pirmininkavimo naudą, šalies vadovė sakė, kad Lietuvai tai yra neįkainojamos galimybės. Po 9 metų narystės ES galime išbandyti savo pajėgumus ir parodyti, kad esame ne tik geri europietiškos šeimos nariai, bet ir puikūs kaimynai. Pirmininkavimas - tai ir šalies matomumo ir žinomumo didinimas. Lietuvoje vyks daugiau nei 200 renginių, apsilankys 30 tūkstančių žmonių, todėl pirmininkavimas padės garsinti šalį ir atneš ekonominės naudos.

Prezidentė pakvietė Lietuvos žmones tapti savanoriais šalies ambasadoriais ir su pasididžiavimu pristatyti mūsų šalį Europai ir pasauliui. Pirmininkavimas yra unikali galimybė atskleisti Europai tai, kuo gali didžiuotis Lietuva - mūsų žmonių gebėjimus, mūsų šalies grožį ir pasiekimus. Būkime atviri, svetingi ir dėmesingi, kad svečiai apie Lietuvą išsivežtų kuo geriausius įspūdžius.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai interneto svetainėje bus pristatomi pirmininkavimo renginiai, publikuojami teminiai straipsniai ir interviu, vyks tiesioginės transliacijos iš aukščiausio lygio susitikimų, specialūs vaizdo reportažai leis pasidairyti po erdves, kuriose vyks svarbiausi susitikimai Lietuvoje.

Informacija oficialioje svetainėje bus pateikiama keturiomis kalbomis - lietuvių, anglų, vokiečių ir prancūzų.

Šalies vadovės veikla pirmininkavimo metu, įvairūs susitikimai ir renginiai, interviu užsienio žiniasklaidai bus publikuojami ir specialioje Prezidentės interneto svetainės www.prezidente.lt rubrikoje.