„Iki šių metų pabaigos daugelis visai Europai svarbių klausimų bus sprendžiami Vilniuje. Tai - geriausias įrodymas, kad esame Europos Sąjungos narė, kuria pasitikima ir kuri turi tokias pačias teises kaip ir kitos 27 narės", - sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, Lietuva pradeda pirmininkavimą, kai ekonominė situacija Europoje vis dar yra sudėtinga. Nedarbas, ypač jaunimo, Lietuvoje ir kitose ES valstybėse yra pasiekęs rekordines aukštumas, todėl šiai problemai spręsti bus skiriamas išskirtinis dėmesys.

Valstybės vadovės teigimu, Lietuva tiki solidaria Europa ir palaiko patikimą, atvirą ir augančią Europos Sąjungą. Todėl ateinantį pusmetį mūsų šalis visomis pastangomis sieks stiprinti ES finansinį stabilumą ir atsakingumą bei Europos pinigų sąjungą, plėtos bendrąją rinką, skatins verslo konkurencingumą bei inovacijas ir prisidės prie ES vidaus energetikos rinkos kūrimo.

„Lietuva gerins santykius su ES kaimynėmis ir nesieks būti tik ES „vartotoja". Prie sėkmingos Europos ateities kūrimo nori prisidėti ne tik mūsų šalies politikai, bet ir verslininkai, menininkai ir visi piliečiai, todėl esame pasiruošę sunkiai, bet atsakingai dirbti kurdami saugius ir turtingus mūsų visų Europos namus", - sakė šalies vadovė.

Baigdama sveikinimo kalbą Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva nuoširdžiai ruošėsi, jog užsienio svečiai šį pusmetį visuose Lietuvos miestuose jaustųsi lyg namuose. Valstybės vadovė pakvietė mūsų šalies žmones sukurti svečiams geriausias sąlygas pasidžiaugti Lietuvos grožiu ir žmonių gerumu.

Lietuva - pirmoji iš Baltijos šalių pirmininkaujanti Europos Sąjungos Tarybai. Per Lietuvos pirmininkavimo pusmetį mūsų šalyje įvyks per 200 susitikimų. Tikimasi, kad Lietuvoje apsilankys daugiau nei 30 000 užsienio svečių.

Vėliau šalies vadovė taip pat dalyvaus iškilmingoje vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje.