Premjeras tikisi, kad kritikuojamas Šemeta taps komisaru.

"Aš tikrai neskubu vertinti (...) Europos Parlamentas yra politinė institucija, ir atskirų frakcijų tarpusavio diskusijos svarstant narius būna emocingos ir gyvos. Turiu pastebėti, kad A. Šemetos atžvilgiu kritiką išsako socialistų frakcijos vadovybė, o A. Šemeta pagal komisarų pasiskirstymą priklauso dešiniųjų klubui“, - premjeras nesureikšmina kritikos A. Šemetai, kuris pretenduoja į komisaro, atsakingo už mokesčius, muitų sąjungą, kovą su sukčiavimu ir auditą, postą.

Andrius Kubilius, kurio vadovaujamoje Vyriausybėje A. Šemeta pusmetį dirbo finansų ministru, neabejoja jo kompetencija.

„Aš gerai pažįstu A. Šemetą ir jo profesinį išmanymą. Galbūt silpnesnė jo vieta – įtaigiau komunikuoti ir įtaigiai pristatyti vieną ar kitą savo mintį“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį kalbėjo A. Kubilius.

DELFI primena, kad Lietuvos kandidatas į naujos kadencijos Europos Komisiją A.Šemeta gali tapti pirmąja auka per balsavimą dėl jos sudėties. Kaip buvo šią savaitę rašoma įtakingo dienraščio „Financial Times“ interneto puslapyje, antradienį prisistatydamas Europos Parlamento Biudžeto kontrolės komitete buvęs mūsų šalies finansų ministras sulaukė nemažai kritikos.