Vienų nuomone, tai ne kas kita, kaip kapituliacija, kurią galima paaiškinti tik naivumu arba cinizmu, ir kuri lygi išdavystei. Lenkija tapo Rusijos ir Vokietijos kondominiumu, kur svarbūs tik pinigai, o oponuojantys balsai nustumiami į užribį – ar net nužudomi.

Lenkijos užsienio politikos vertinimą veikia ir perkaitusi vidaus politikos atmosfera. Ji pridengia tikruosius pokyčius: Lenkija Europos diplomatijoje galiausiai tapo reikšminga šalimi – žaidėja, o ne žaidimų aikštele.

Pavyzdys gali būti būsimasis pirmininkavimas ES, nes Lenkija demonstruoja įspūdingą pastangų mastą, veržlumą ir sutelkimą. Lenkijos kritikai galėtų užsipulti šalį, kad ši vienu metu palaiko gerus santykius su Vokietija, Rusija ir JAV. Tačiau ar tai blogai? Ramesni santykiai su Rusija, pavyzdžiui, per paskutinius trejus metus padėjo padvigubinti prekybą.
Kai kurie Lenkijos veiksmai yra ginčytini, teigia „European Voice“, pavyzdžiui, Sergejaus Lavrovo pakvietimas į metinį Lenkijos ambasadorių susitikimą.

Rusijos užsienio reikalų ministras atstovauja režimui, kuris muša, įkalina ir žudo priešininkus, klastoja rinkimus, nutildo nepriklausomą žiniasklaidą, meluoja dėl savo paties nusikaltimų ir okupuoja kitos šalies teritoriją. Žinoma, aukščiausi Rusijos pareigūnai gali laisvai sakyti kalbas Varšuvoje, tačiau tokiuose renginiuose turėtų dalyvauti draugai, o ne verslo partneriai, rašo „European Voice“.