"Į šį susitarimą esama skirtingų požiūrių, o mums reikia, kad jis būtų toliau įgyvendinamas", - interviu BNS sakė diplomatas.

Anot P.Morelio, susitarimas apima visus svarbiausius elementus, leidžiančius nutraukti karinę konfrontaciją.

Siekiant nutraukti karinį konfliktą Gruzijoje, 2008-ųjų rugpjūtį pasiektas susitarimas, kurio vienas iš punktų numato Rusijos pajėgų atsitraukimą į pozicijas, kuriose jos buvo prieš kylant konfliktui, numatant sąlygą, jog Rusijos taikdariai gali imtis papildomų saugumo priemonių.

Vis dėlto netrukus po karo Rusija paskelbė pripažįstanti separatistinius Abchazijos ir Pietų Osetijos regionus kaip nepriklausomas valstybes, o ten yra dislokuotos Rusijos karinės pajėgos. Likusi tarptautinė bendrija separatistines respublikas laiko Gruzijos dalimi.

Pasak P.Morelio, rugpjūčio 12-osios ir papildomas rugsėjo 8-osios susitarimai yra visų darbų pagrindas.

"Jie yra esminiai, išlieka nepasikeitę. Yra skirtingų požiūrių į tai, kaip jie įgyvendinami. Dėl to vyksta skirtingų pusių diskusijos, bet mums jie yra atramos taškas", - BNS sakė P.Morelis.

"Susiduriame su skirtingais požiūriais, skirtingais principais, tačiau tai yra pokonfliktinės situacijos elementas", - sakė P.Morelis.

Diplomatas pabrėžė Ženevoje vykstančių diskusijų dėl situacijos Kaukaze svarbą ir atkreipė dėmesį, kad jos itin reikšmingos sprendžiant pabėgėlių klausimą.