Liepos mėnesį C. McCreevy informavo etikos grupę, kad ketina tapti „NBNK Investments“ banko valdybos nariu, tačiau etikos ekspertai čia įžvelgė interesų konfliktą. Bankas bei Europos Komisija praėjusį penktadienį patvirtino, kad buvęs komisaras nusprendė tuoj pat atsisakyti šio posto.
Europos Komisijos atstovas spaudai pareiškė, kad C. McCreevy atsistatydinimas rodo, jog Komisijos etikos kodeksas „puikiai veikia“. Tai pirmasis toks kartas, kai etikos grupė priima sprendimą, kad buvęs komisaras neturėtų eiti tam tikrų pareigų.

Gegužės mėnesį ta pati etikos komisija neprieštaravo, kad C. McCreevy pradėtų darbą aviakompanijos „Ryanair“ valdyboje, kuris jam buvo pasiūlytas netrukus po to, kai vasario mėnesį baigėsi jo komisaro kadencija.

Pastaruoju metu Europos Parlamentas buvo pradėjęs abejoti, ar buvusiems komisarams taikomas etikos kodeksas nėra pernelyg atlaidus. Taip pat EP kritikos susilaukė ir dabar galiojanti tvarka, pagal kurią kadenciją baigusiems komisarams dar trejus metus mokamos didelės išmokos, net jei jie ir susiranda naują darbą. Tiesa, šios išmokos ir yra skirtos tam, kad būtų išvengta galimų interesų konfliktų, jei buvusius komisarus imtų vilioti lobistų kompanijos.