Jo žodžiais, Europos Komisija pirmenybę teiks labiau į rinką orientuotam kursui. Šis persiorientavimas numato naujų intervencinių instrumentų taikymą, siekiant sumažinti katastrofišką pieno kainų kritimą ir sustiprinti gamintojų pozicijas.

Naujoji Bendroji žemės ūkio politika turi remtis ne vien pieno produktų kainų analize, bet didžiąja dalimi atsižvelgti į pašarų, energijos kainas ir kitus veiksnius, kurie daro įtaką kainoms.

Aukšto lygio ekspertų grupė, kuri teikia rekomendacijas Europos Komisijai dėl pieno sektoriaus ateities po 2015 metų, atsidūrė kryžkelėje. Grupėje dalyvaujančios šalys pasidalijo į keletą stovyklų. Nesutariama dėl perdirbėjų ir prekybininkų santykių sureguliavimo. Įvairiose šalyse šie santykiai skiriasi, juos nulemia individuali rinkos situacija.

Pavyzdžiui, Olandijoje ir Portugalijoje vienas ar keletas perdirbėjų užvaldė visą pieno rinką ir diktuoja sąlygas gamintojams ir prekybininkams. Kitose šalyse, kur perdirbėjai susiskaldę, sąlygas diktuoja prekybininkai, ir pan. Šie šalių skirtumai trukdo susitarti dėl sureguliavimo visoje Bendrijoje.