"Mes rašome ne paniekos ar pykčio vedini, bet reikšdami apgailestavimą dėl P.Gražulio siekio atšaukti Baltic Pride renginį, kuris planuojamas Vilniuje gegužės 8 dieną", - rašoma Seimą pasiekusiame EP grupės LGBT (Lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) teisėms kreipimesi.

Šiame laiške taip pat tvirtinama, jog planuojamas renginys neturėtų įžeisti katalikiškų pažiūrų žmonių jausmų, kaip teigia siekiantys uždrausti renginį, nes seksualinių mažumų esama ir tarp šios bažnyčios bendruomenės narių.

Laiško autoriai teigia, jog dėl mažumų renginio kilusi diskusija kelia nerimą, jog "bandoma užmerkti akis prieš esminį dalyką - Lietuvoje visada buvo, yra ir bus skirtingos seksualinės orientacijos žmonių, kurie nusipelno lygių teisių".

"Mes norėtume priminti, kad planuojamos eitynės nėra išpuolis nei prieš valstybę, nei prieš tradicines vertybes. Tai džiaugsmingas ir taikus skirtybių paminėjimas. Tai tvirtas bendruomenės, kuri nori gyvento be baimės, atvirai, kartu, kaip lygūs piliečiai, pareiškimas", - rašoma EP LGBT grupės laiške.

Grupė Seimo narių kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos suteikto leidimo gegužės pradžioje surengti seksualinių mažumų eitynes. Kreipimosi iniciatorius P.Gražulis tvirtino, jog jį pasirašė mažiausiai 50 parlamentarų.

P.Gražulio teigimu, kreipimesi prašoma, kad Generalinė prokuratūra turėtų "imtis veiksmų, kad būtų apgintas viešasis interesas".

Kreipimesi teigiama, esą homoseksualų eitynės pažeistų Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, prieštarautų Seimo nutarimu priimtai Šeimos politikos koncepcijai bei katalikų interesams. Be to, pasak besikreipusiųjų, akivaizdu, kad eitynės taps "patriotinio jaunimo, kitų aktyviai nusiteikusių piliečių traukos centru", ir gali prasidėti riaušės.

Gėjų eitynėmis, besikreipiančiųjų įsitikinimu, būtų įžeisti katalikų tikėjimą išpažįstančių asmenys, kurių neva yra dauguma Lietuvoje.
Homoseksualų eitynes sostinėje norima rengti gegužės 8 dieną.

Renginio organizatoriai teigia eitynėmis norintys atkreipti visuomenės dėmesį į gėjų, lesbiečių, transeksualų ir biseksualų teisių pažeidimus Lietuvoje ir visame pasaulyje.