Visi reikalavimus atitinkantys projektai turėtų būti parengti ir pradėti įgyvendinti iki 2015 metų. Tarp nugalėtojų tikimasi pamatyti vieno didžiausių energetikos koncernų Europoje, vokiško kapitalo įmonių grupe „E.ON“ bei Prancūzijos transporto ir energetikos bendrovę „Alstom“.

„Šios ir kitos žaliosios technologijos yra svarbus ateities ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo šaltinis“, - pranešime teigė už klimatą atsakinga ES komisarė Connie Hedegaard.

Dėl finansavimo buvo susitarta 2008 m. siekiant paremti anglies dioksido surinkimo ir saugojimo (CCS) technologiją, kuri, pasak daugelio energijos gamintojų, yra kovos su klimato kaita pagrindas.
Tačiau dėl vidinių politinių ES-27 valstybių narių nesutarimų, ES institucijos atidėjo finansavimą, paskelbusios konkursą bendrovėms, pirmaujančioms savo naujosiomis technologijomis atsinaujinančios energijos srityje.

Finansavimą planuojama skirti ne mažiau kaip aštuoniems CCS projektams ir 34 atsinaujinančios energijos projektams. Iš viso planuojama skirti 4,3 mlrd. eurų finansavimą, tačiau suma gali kisti priklausomai nuo rinkos. Komisija apskaičiavo, kad su ES vyriausybių ir pačių bendrovių parama, suma gali išaugti iki 9 mlrd. eurų.