„Kauno dienos“ žiniomis, kraustytis į Briuselį labai norėtų buvęs premjeras Gediminas Kirkilas. Jis dalyvavo ir praėjusiuose rinkimuose, bet į EP nepateko. Kitąmet socialdemokratų kandidatų sąraše veikiausiai nebebus dabartinio EP nario Justo Vinco Paleckio - jis bendražygiams užsiminė norįs išeiti į politinę pensiją. Manoma, jog socialdemokratus į EP rinkimus ves Vilija Blinkevičiūtė, antras sąraše - Zigmantas Balčytis.

Didžiausia intriga - kas šiuose rinkimuose bus pirmas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąraše. Pats Vytautas Landsbergis Briuselyje žurnalistams patvirtino: „Nebedalyvausiu, tegu kiti ateina ir dirba“. Tačiau jo bendražygiai iki galo nėra tikri, ar tikrai taip bus.

Dešinieji dėl kandidatų sąrašo kol kas nesitarė, tačiau jo priekyje, aišku, rikiuosis Laima Andrikienė, Radvilė Morkūnaitė, Algirdas Saudargas - dabartiniai europarlamentarai.

Liberalų sąjūdis - kol kas vienintelė partija, paskelbusi kandidatų į EP sąrašą. Jau aišku, kad jų atstovas Leonidas Donskis dar kartą siekti EP nario mandato nebandys. Liberalus ves Seimo narys Petras Auštrevičius. Toliau rikiuojasi mažai kam žinomi veikėjai Tomas Baranovas ir Juozas Baublys.

Neabejotinai išsilaikyti EP nario kėdėje mėgins Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis. Jis, tiesa, greičiausiai dalyvaus ir prezidento rinkimuose.

O daugiausia klausimų kelia Darbo partija. Ar Viktoras Uspaskichas norės grįžti į EP? Matyt, tai bus aišku tik po to, kai pasibaigs Darbo partijos byla.

Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ rašo, kad partijoje „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų į EP sąrašo viršūnėlėse nori likti prezidentines ambicijas palaidojęs R. Paksas, dirbantis EP, jo bendražygis europarlamentaras Juozas Imbrasas. Taip pat, dienraščio žiniomis, EP vilioja ir aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį.