Atsižvelgiant į numatomą gyvenimo trukmės pailgėjimą, riboto aktyvumo dienų skaičiaus mažėjimą ir gydymo bei konsultacijų poreikio sumažėjimą, 10% šiltnamio dujų išmetimų skirtumas leistų sutaupyti nuo 10 mlrd. iki 30,5 mlrd. eurų per metus, sakoma ataskaitoje. Daugiausia sutaupytų Vokietija – 8,1 mlrd. eurų, Lenkija – 4 mrld., Prancūzija – 3,5 mlrd., Italija – 3,4 mlrd., Nyderlandai – 1,1 mlrd. eurų.

„Šios ataskaitos rezultatai ES yra labai reikalingas paskatinimas prieš kitą mėnesį vyksiančias diskusijas dėl pasaulio klimato. Būtų malonu pamatyti, kaip šie nauji skaičiai padeda užbaigti reikalą taip, kad Europa netrukus ir vienašališkai patvirtintų sau 30% tikslą dar prieš gruodį vyksiantį Kankuno susitikimą“, - spauda cituoja Genoną Jensen, HEAL vykdančiąją direktorę.
Anot organizacijos, daugiausia sutaupyta būtų tuo atveju, jei ES šalys pačios mažintų išmetimus savo teritorijoje, o ne pirktų taršos leidimus iš užsienio valstybių.

Šiuo metu ES yra įsipareigojusi CO2 išmetimus sumažinti 20% – arba 30%, jei JAV ir Kinija sutiktų sumažinti tiek pat.

Gegužės mėn. Europos Komisija pradėjo debatus dėl galimybės padidinti šį tikslą iki 30%; šį žingsnį palaiko Vokietijos, Prancūzijos ir Britanijos aplinkos ministrai, o Lenkija tam priešinasi.