„Jei tvarkotės su ekstremizmu, žinote, ilgalaikis sprendimas kovoje su ekstremizmu yra švietimas. Turite lavinti žmones. Nes mes matėme teritorijas, kuriose aukštas neraštingumo ir skurdo lygis – tai tas baseinas, kuriame ekstremistai užsiima verbavimu. Taigi šios investicijos per ilgą laiką turės poveikį situacijos stabilizavimui kovojant prieš maištininkus. Taigi įsileidimas į rinką bus labai naudingas ir padės ekonomikai“.

Pakistano ministras tiesiogiai neužsiminė apie Europoje neseniai paskelbtą terorizmo pavojų, tačiau pastaruoju metu yra baiminamasi dėl ekstremistų, parengiamų Afganistano ir Pakistano pasienyje, galimų išpuolių gausiai lankomuose Europos turistiniuose objektuose.

Per artimiausias kelias dienas Europos Komisija svarstys pasiūlymą laikinai sumažinti muitus 75 Pakistano produktams (daugiausia tekstilės gaminiams), tai sudarytų apie 140 mln. eurų dydžio nuolaidą.

ES jau yra pažadėjusi 320 mln. eurų pagalbą potvynių padariniams likviduoti. Azijos plėtros banko ir Pasaulio banko vertinimu, nelaimė padarė žalos už 9,5 mlrd. dolerių, tačiau Pakistano vyriausybė teigia, kad ilgalaikiame laikotarpyje atstatymas kainuos iki 45 mlrd. dolerių.

ES taip pat skatina Pakistaną imtis valdymo reformos, išreikšdama baimę, kad šalį iš tiesų valdo ne išrinkta vyriausybė, bet karinės pajėgos bei saugumas. Pakistano ministras tikino, kad tokia reforma jau pradėta, tik jai reikės daug laiko.