Kaip rašo www.thewire.com, nė viena iš išvardintų valstybių nesutiko komentuoti situacijos. 2011 m. užpuolikai išsiuntė nuorodą, kurioje, kaip teigiama, buvo patalpintos nuogos buvusio Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy žmonos Carlos Bruni-Sarkozy nuotraukos.

Visai neseniai buvo išsiųstos ne tokios nepadorios, tačiau vis tiek akivaizdžiai nemalonios nuorodos į kenksmingą turinį pavadinimu „JAV kariniai pasirinkimai Sirijoje“.

„FireEye“ tiesiogiai nesusiejo programišių su Kinijos vyriausybe, tačiau pranešama, kad Kinija gali pasigirti turtinga užsienio vyriausybių šnipinėjimo istorija. Be to, remiantis „FireEye“ mokslininko pateiktais duomenimis, neseniai įvykdyta su Sirija susijusi ataka buvo nutaikyta prieš šių metų Didžiojo dvidešimtuko (G20) lyderių susitikimą. Akivaizdu, kad kasmetinis susitikimas, suburiantis finansų ministrus ir bankų valdytojus iš 20 didžiųjų pasaulio ekonomikos galiūnių domina šnipinėtojus. Rusija taip pat buvo apkaltinta lyderių šnipinėjimu, panaudojusi netgi dar šiurkštesnes priemones nei Kinija.

Italijos dienraščiai šią savaitę paskelbė informaciją, kad Rusija mėgino šnipinėti G20 susitikimo dalyvius, teikdama oficialiems asmenims nemokamą įrangą, pavyzdžiui, USB atmintines bei mobiliųjų telefonų įkroviklius, kuriuos įjungus į kompiuterius patekdavo programinė šnipinėjimo įranga.

Praėjusį mėnesį pasirodė Edwardo Snowdeno nutekinti dokumentai, liudijantys JAV ir Kanados šnipinėjimą per 2010 m. G20 susitikimą. Taigi iš esmės galima teigti, kad, jei kada praleidote daugiau nei penkias minutes galvodami apie G20, kažkurios šalies vyriausybė turbūt šiuo metu kaip tik mėgina įsilaužti į jūsų elektroninį paštą.